O nama

logoDječji vrtić “Smiješak” Koprivnica započeo je svoj rad i djelovanje 1. rujna 1998. godine kao prvi privatni vrtić u gradu Koprivnica i Koprivničko-Križevačkoj županiji. Osnivač vrtića je prof. Marija Dolenec. U novoj pedagoškoj godini ravnateljica je Gabrijela Golub, prof.  Dječji vrtić  “Smiješak” pohađa 90-ak djece.  O njihovom ugodnom, kvalitetnom i ispunjenom boravku brine 12 zaposlenika. Od samog početka vrtić djeluje po principu “otvorenih vrata” te na taj način omogućava i potiče komunikaciju i sinergiju djece različite dobi. Odgojno – obrazovne aktivnosti provode se s djecom od 3 godine života do polaska u školu.

Prostor, opremu i organizaciju karakterizira fleksibilnost, pristupačnost, funkcionalnost i prilagođenost djeci te zadovoljavanju njihovih primarnih i socijalno – emocionalnih potreba.
Uz unutrašnji prostor vrtića, uređeno je njegovih 1200 m vanjskog prostora koji se sastoji od terase, prostora za igru s dječjim spravama i pomagalima, cvjetnjaka i eko vrta o kojem brinu djeca, a sve to oplemenjeno je prekrasnim stablima i raznim drugim ukrasnim biljkama. Tako smo zajedno, vrtićki tim uz podršku roditelja, prijatelja i suradnika gradili i stvarali vrtić korak po korak uz puno pažnje, ljubavi i dobre volje. Pa kad danas pogledate, doista vidite i osjetite “kućicu u cvijeću” u kojoj nošoj djeci želimo podariti “mnogo ljubavi, smijeh i sreću.”

Dječji vrtić “Smiješak” njeguje, promiče i živi “otvorenost” ne samo kao svoju specifičnost i prepoznatljivost u prostornom smislu već i kroz uključenost u život zajednice. Tako je već tradicionalno aktivan i prepoznat partner i sudionik brojnih značajnih Gradskih događanja, aktivnosti, projekata u području kulture, obrazovanja, sporta, zdravlja, ekologije i humanosti. O toj dugogodišnjoj uključenosti u život zajednice kao i predanom radu na promicanju granica kvalitete života djece u gradu ( i šire) svjedoče brojne nagrade, priznanja, zahvale. Ipak, najveća nagrada za svu uloženu energiju, znanje, rad i etuzijazam je SMIJEŠAK na licu i u srcu svih prošlih i sadašnjih Smješkića te njihovih roditelja koji su kroz sve ove godine naprocjenjiva podrška i prijatelji vrtića.