Prilagodba

DOŠAO JE I TAJ DAN…

Nova stranica u knjizi života…nova avantura…novo iskustvo u životu djeteta i roditelja – VRTIĆ!
Vrtić kao “kuća”, lijepo i veselo mjesto susreta s novim malim i velikim prijateljima, igrama, izazovima, otkrićima i znanjima. No, početak tog novog iskustva i nije baš uvijek idiličan jer se događa nešto što zovemo PRILAGODBA ILI ADAPTACIJA. A ona nije jednostavna i laka, barem ne većini djece, pa i roditeljima. Zato je potrebno puno strpljenja, dobra pripremljenost i naravno, kao uvijek i u svemu, puno ljubavi i razumijevanja.
Dječji vrtić “Smiješak” Koprivnica, da bi upravo taj vrlo osjetljivi period u životu djeteta i roditelja olakšao, nudi godinama svojim novoupisanim polaznicima jednu specifičnost: MOGUĆNOST BORAVKA DJECE I RODITELJA U VRTIĆU TIJEKOM KOLOVOZA.
Naime, tijekom mjeseca kolovoza, roditelji s djecom mogu u danima po izboru dolaziti u vrtić i u dvosatnom boravku upoznavati prostor, odgojitelje, ostalu djecu, igračke, te se tako kroz mirniju i opušteniju atmosferu pripremiti za onaj “službeni” početak nove pedagoške godine. Ova dugogodišnja inicijativa Dječjeg vrtića “Smiješak” Koprivnica, pokazala se kao izuzetno pozitivno, poželjno, učinkovito iskustvo za dobrobit djece i roditelja. Time je polazak djeteta i prilagođavanje na novu sredinu i ljude puno uspješnije i brže, a vrijeme eventualnih kriza “manje” i jednostavnije, ili čak otklonjeno.
Dječji vrtić “Smiješak”, kroz svojih 17 godina postojanja i rada, djeluje po principu “OTVORENIH VRATA”, što je isto tako značajan čimbenik u bržem i boljem prilagođavanju djece, te poticanju i razvijanju njihovih socijalnih kompetencija.
Sa vjerom da i ovaj početak nove “vrtićke godine” prevladamo što mirnije i uspješnije, želimo svim polaznicima da im Smiješak doista bude “kućica u cvijeću, u kojoj će svakog dana pronaći razloga za smijeh i sreću”!