Engleski jezik

Igraonica ranog učenja engleskog jezika temelji se na spoznaji da je predškolska dob najpovoljnije životno razdoblje za usvajanje stranog jezika.

U toplom vrtićkom, djeci poznatom okruženju koje im pruža osjećaj sigurnosti, djeca će imati priliku na prirodan i spontan, a opet metodološki strukturiran program usvajati i produbljivati svoja prva iskustva vezana uz engleski jezik.

Cilj programa je da se kroz komunikaciju na engleskom jeziku, stručno promišljenim aktivnostima i raznovrsnim poticajima omogući iskustvo usvajanja engleskog jezika i zanimanja za njega, što je dobra osnova za kasnije daljnje učenje.

Usvajanje stranog jezika u predškolskoj dobi pozitivno utječe na djetetov razvoj jezičnih i općenito komunikacijskih vještina, olakšava učenje stranog jezika u kasnijoj životnoj dobi.

Poticaji i sadržaji engleskog jezika, kao i djeci bliske i poznate tematske cjeline usvajati će kroz metodološki primjerene aktivnosti raznovrsnog izražavanja i stvaranja (glazba, pjevanje, ples, igre, priče…)

Igraonicu također prati i strukturirana radna bilježnica u izdanju školske knjige “First steps”.