RADIONICA MEDIJSKE PISMENOSTI

U organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji s brojnim partnerima i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja, od 8. do 12. travnja 2019. održavali su se drugi Dani medijske pismenosti. Cilj im je osvještavanje javnosti o važnosti medijske pismenosti, osnaživanje građana, posebice djece i mladih vještinama medijske pismenosti, stvaranje platforme za suradnju i razvoj održivih projekata medijske pismenosti, te podrška odgojiteljima i nastavnicima razvojem edukacijskih materijala za medijsko obrazovanje.

Tom su prilikom, u našem vrtiću gostovale djelatnice Knjižnice i čitaonice ”Fran Galović”, knjižničarke Danijela Petrić i Ida Gašpar, koje su, na edukativan, primjeren i poticajan način, djeci skupine ”Cvjetići” nastojale približiti što su to mediji, koje su dobrobiti medija, ali i njihovi nedostaci, te kako najbolje iskoristiti njihove prednosti. Najzanimljiviji dio druženja svakako je bilo predstavljanje digitalnih slikovnica tematski vezanih uz naš zavičaj. Slikovnice su spoj digitalne tehnologije i svijeta bajki, a osmišljene su kao odgovor na nove čitateljske zahtjeve djece i mladih.

Svako je dijete dobilo označivač stranica sa QR kodom putem kojega se digitalnim slikovnicama može pristupiti pomoću tableta ili pametnog telefona, a slikovnice se mogu pronaći i na web stranicama knjižnice.

  20190412_123513 (Copy)