SMIJEŠKIĆI POSTALI KUMOVI DJEVOJČICI IZ UGANDE

S velikom radošću i zahvalnošću prosljeđujemo informaciju kako smo nakon duljeg iščekivanja i stanovitog protokola postali kumovi desetogodišnjoj djevojčici iz Ugande koja je ostala bez oca i živi sa majkom i troje braće i sestara u velikom siromaštvu.

Zahvaljujući zajedničkom nastojanju, te vašoj, dragi roditelji, materijalnoj podršci kroz dobrovoljne priloge tijekom Božićnog sajma, ušli smo u humanitarni program Kumstva neprofitne organizacije civilnog društva – Udruge “Zdenac” koja pomaže najpotrebnije u Hrvatskoj i zemljama Trećeg svijeta.

Spomenuti program obuhvaća pomaganje siromašnoj, bolesnoj, napuštenoj djeci te djeci bez roditelja i djeci iz disfunkcionalnih obitelji, posebno u afričkim zemljama gdje broj te djece premašuje granice razuma.

Uplaćenim iznosom osigurat ćemo našem “kumčetu” jednogodišnje školovanje koje uključuje troškove vezane za hranu, školski pribor, uniformu, izvanškolske aktivnosti te jednim dijelom troškove odgojitelja, volontera posvećenih brizi za djecu.

 Naime, u većem dijelu Afrike, škole su zahvaljujući dobrim ljudima, volonterima i misijama postale gotovo jedino mjesto gdje djeca mogu dobiti hranu, barem donekle sigurnost, pažnju, a onda i znanje. Stoga je škola za većinu afričke djece mjesto gdje se dobiva šansa za život dostojan čovjeka. 

Upravo iz tog razloga naša je želja da i ubuduće nastavimo sa kumstvom, te vjerujemo kako ćete nam se pridružiti kao pratitelji u ostvarivanju te male misije.

Hvala svima na podršci i uključivanju u ovaj veliki krug ljubavi…