ŽIVJETI ZDRAVO U VRTIĆU

Ove godine, povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, u tjednu od 6. do 9. travnja, Hrvatski zavod za javno zdravstvo u sklopu projekta ˝Živjeti zdravo˝ organizirao je Tjedan zdravlja u vrtiću. DV ˝Smiješak˝u projekt je uključen od samih početaka pa se i ovoga puta uključio brojnim aktivnostima.

Tjedan zdravlja u vrtiću pokrenut je kako bismo zajedno s djecom i obiteljima osvijestili važnost brige o zdravlju od ranog djetinjstva i naučili nove načine kako djeci približili zdrave navike. Tijekom tog tjedna vrtići, igraonice, knjižnice, udruge, obitelji i svi sudionici mogu pokazati svoje aktivnosti brige o zdravlju djece putem uzbudljivih natječaja i zabavnih edukativnih aktivnosti.

Aktivnosti su organizirane tako da se svaki dan obilježava jedna od aktivnosti važnih za očuvanje zdravlja. Tako se u utorak, 6. travnja, s djecom razgovaralo o važnosti tjelesne aktivnosti pod geslom ˝Uskočimo U Utorak!˝. Srijeda, 7. travnja, je najvažniji dan u obilježavanju ovog tjedna, ˝Svjetski dan zdravlja˝.  Ove godine tema Svjetskog dana zdravlja je ˝Izgradimo pravedniji, zdraviji svijet˝. U tu svrhu podsjetili smo se da nismo svi isti i da nemamo iste mogućnosti ni sposobnosti, ali da svi imamo pravo na zdravlje. Za zdravlje je važna i pravilna prehrana koja nije dostupna svima te su aktivnosti bile usmjerene i na temu prehrane uz moto ˝Super-zdrava Srijeda˝. U četvrtak, 8. travnja, moto je bio ˝Čuvamo Čistu vodu u Četvrtak!˝, provedbom brojnih aktivnosti o važnosti vode za život. Na samom kraju tjedna, u petak, aktivnosti su bile vezane uz geslo ˝Probdijmo Pospani Petak˝ uz osvješćivanje važnosti odmora i sna za zdravlje.

U ovogodišnjem Tjednu zdravlja u vrtiću sudjelovala su djeca svih odgojno-obrazovnih skupina našeg vrtića.

Screenshot_20210411_191400 (Copy) BeFunky-collage (1) (Copy) BeFunky-collage (3) (Copy) BeFunky-collage (4) (Copy) BeFunky-collage (5) (Copy) BeFunky-collage (6) (Copy) BeFunky-collage (7) (Copy) BeFunky-collage (8) (Copy) BeFunky-collage (9) (Copy) BeFunky-collage (11) (Copy) BeFunky-collage (12) (Copy) BeFunky-collage (Copy)